Vänskap i vått och torrt – 4 tips som funkar

27.Friends

Ni pratar, umgås och känner varandra väl. Men kommer ni vara vänner för livet? Här kommer fyra saker ni kan göra för att boosta er vänskap!

1. Spela “jag har aldrig”

Kanske har ni redan spelat det, kanske inte. Oavsett är det klassiska drinkspelet “jag har aldrig” ett roligt sätt att lära känna varandra bättre på! Genom att behålla er nyfikenhet och inte utgå ifrån att ni “vet” allt om varandra kan ni växa och förändras tillsammans, utan att glida ifrån varandra.

2. Se Louis C.K. tillsammans

Det behöver givetvis inte vara just Louis C.K. – välj en komiker som ni båda gillar – det viktigaste är att ni skrattar ihop. För de som är vänner livet ut är de som kan skratta tillsammans. Så se till att boka in humorkvällar där du tittar på komedier och går på stand-up tillsammans med din bestie!

3. Kom ihåg födelsedagar och ring upp obesvarade samtal

En stark vänskap handlar inte enbart om stora hemligheter och att göra kul saker tillsammans, det är ofta de små sakerna som betyder något. Att du alltid svarar när din kompis ringer (eller ringer upp när chefen lämnat rummet). Att du kommer ihåg födelsedagar. Och att du håller vad du lovat. Det är det som bygger tillit och gör att ni kommer hålla ihop livet ut.

4. Gråt när du är ledsen

Att visa dig sårbar för din bästa vän är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att stärka relationen. Genom att visa din osäkerhet, dina rädslor och din känslighet bekräftar du att det är okej att misslyckas och att göra fel. Istället för bära allt själv kan ni dela på de tunga sakerna i livet!

Psst… Här kommer ett sista kompisknep! En riktigt bra kompis delar med sig av det goda i livet – som riktigt schyssta deals på el!